e-Matching Review - Datingsite-Ervaringen.nl (2024)

Verslag E Matching:

+ duidelijke betaalvoorwaarden
+ overzichtelijke opzet database, prettig leesbaar
+ snelle behandeling klachten en opmerkingen
+ de functie ‘door mij bekeken’ en ‘bekeek mij’ is super handig

– ongeveer een derde van de profielen is te kort om zinvol op te kunnen reageren

Er staan ongeveer 10.000 vrouwen en een kleine 4000 mannen ingeschreven. Op het eerste gezicht lijkt het aantal ingeschreven vrouwen erg groot. Maar je ontdekt al snel dat de vrouwen zeer hoge eisen stellen. Bovendien zijn de sectoren onderwijs, zorg, psychologie en wereldverbeteraar sterk oververtegenwoordigd.

Deze vrouwen beschrijven zichzelf heel vaak met bijna dezelfde woorden, ze zijn allemaal ‘lief, empathisch, sociaal en zelfstandig’. Veel vrouwen beginnen hun beschrijving met hoe geweldig leuk toch wel hun werk en hun vriendenkring is. De manier van beschrijven duidt erop, dat deze vrouwen meer met zichzelf bezig zijn dan met een mogelijke partner. Ook bij het opnoemen van de favoriete boeken, muziek en films komen vaak dezelfde titels terug.

Uit bestudering van de profielen en mijn eigen ervaringen heb ik de conclusie getrokken dat slechts 1 op de 10 van deze vrouwen een monogame, duurzame relatie zoekt en is bereid daarin te investeren. En dan nog alleen als mits die man er goed uitziet, geld heeft en precies dezelfde interesses heeft. De overige 9 van de 10 zoeken op zijn best een man om mee uit te gaan, een stedentrip te maken of op een terras te zitten, zodat andere vrouwen zien dat zij niet alleen is.

De meest voorkomende groep vrouwen zijn de goudgravers: ze willen gewoon een vent met geld en connecties. Deze vrouwen vermelden in hun profiel dat ze dol zijn op varen, golfen en skiën en een man zoeken die ‘zijn leven op orde heeft’ (lees: een goed gevulde portemonnee heeft).

Wat mij opviel dat ongeveer de helft van de vrouwen in het onderwijs werkte. Gescheiden vrouwen zijn bijna altijd verzuurd en lijden aan het Versmade Vrouw Syndroom, waarvan het belangrijkste kenmerk is dat geen enkele man goed genoeg is. De eisen in sommige profielen zijn zo gedetailleerd dat je er niet over peinst om er aan te beginnen, ook al zou het profiel overeenstemmen op andere punten. Soms schoot ik halverwege de tekst spontaan in de lach.

Dan zijn er de opportunisten die alleen maar interesse hebben in uiterlijk, uitgaan, een stedentrip, wat snelle sex. Deze vrouwen vermelden in hun profiel bijvoorbeeld dat ze een man zoeken ‘met een jongensachtig uiterlijk, mooie handen, aangename lach, minimaal lengte zoveel.

Tenslotte zijn er de kanslozen: vrouwen die zeer introvert zijn, een moeilijke persoonlijke geschiedenis hebben, te passief zijn en eigenlijk weinig te bieden hebben.

In de periode (6 maanden) dat ik lid was (ook van een andere datingsite) heb ik iets meer dan 100 contactverzoeken verstuurd, die 16 dates opleverden.

Ongeveer de helft van deze vrouwen waren ronduit bits, zeer kritisch en hard in de manier van uitdrukken. Ze hadden moeite om zelfs maar een half uur een normaal gesprek te voeren.

Daarnaast had ik in zes gevallen al min of meer een date afgesproken, maar werd die geannuleerd met doorzichtige smoezen of helemaal geen bericht. Opvallend was dat na een contactverzoek mijn profiel zelden bekeken werd, wat een duidelijke indicatie is van afwezigheid van belangstelling.

Dat zou ik nog kunnen begrijpen als deze vrouwen heel aantrekkelijk zouden zijn, een leuke gesprekspartner zijn en je er leuke actieve dingen mee zou kunnen ondernemen. Aantrekkelijk zijn ze vaak nog wel, maar op alle overige punten scoren ze meestal ver onder de maat.

Afstand is al heel snel een bezwaar. Opvallend is ook dat de vrouwen bijna altijd een man zoeken met humor. Na 16 dates weet ik ook waarom: want deze vrouwen hebben zelf geen enkel gevoel voor humor, geen relativeringsvermogen en geen vermogen tot zelfreflectie.

Van de 16 dates heb ik een langer lopend contact overgehouden met een leuke vrouw. Maar ook in dit geval ontdekte ik al snel: zodra het iets serieuzer dreigt te worden, houdt het gelijk op.

Mijn conclusie is dan ook dat dating niet werkt, omdat vrouwen alleen maar uit zijn op avontuurtjes en niet op een echte relatie. Uiteraard worden ze daar alleen maar ongelukkiger van, maar het streelt ondertussen wel hun ijdelheid en dat is wat ze willen.

Natuurlijk zijn de ingeschreven vrouwen niet een willekeurige selectie. Stabiele, leuke vrouwen met een realistische kijk op mannen zullen minder snel scheiden en daarom zal je dat soort vrouwen maar zelden aantreffen op een datingsite.

Als je vrouwen wilt ontmoeten die hard, kritisch, veeleisend, materialistisch en egocentrisch zijn, dan is daten een ideale methode. Je weet dan ook meteen waarom die vrouwen geen relatie hebben en waarschijnlijk nooit zullen krijgen. In alle andere gevallen: ga iets nuttigs doen in de echte wereld, zoals het gras maaien of het huis schilderen.

e-Matching Review - Datingsite-Ervaringen.nl (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5680

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.